Kentsel dönüşüm yolu engellerle dolu: Yıkıldı yıkılacak bin 200 bina var

İstanbul’da Deprem Riski Altındaki Bin 200 Tabut Bina

İstanbul’da her an yıkılabilecek durumda olan bin 200 tabut bina bulunmaktadır. Ayrıca, 2000 öncesinde inşa edilen ve riskli olarak kabul edilen bina sayısı da yaklaşık 800 bin civarındadır. Bu durum, milyonlarca İstanbullunun deprem sonrası evlerine güvenle girmekte zorluk çekmesine neden olmaktadır.

Çözüm: Kentsel Dönüşüm

Risk altındaki tabut binaların yanı sıra büyük bir depremde yıkılma riski taşıyan eski yapılar için önerilen öncelikli çözüm kentsel dönüşümdür. Ancak, kentsel dönüşüm süreci birçok engelle karşı karşıyadır. Gayrimenkul Hukuku Derneği Kurucu Başkanı Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşümde yaşanan süreç yönetimi tıkanıklıkları ve yargılama süreçlerinin önemli sorunlar olduğunu belirtmiştir.

Milli Seferberlik Çağrısı

İstanbul için deprem konusunda uzmanlar, milli seferberlik çağrısı yapmaktadır. Şehir Plancısı Prof. Dr. Murat Yalçıntan, “İstanbul deprem master planıyla hangi bölgelere öncelikli müdahale edilmesi gerektiği ve hangi bölgelerdeki yapıların öncelikli olarak yenilenmesi gerektiği belirlenerek risk azaltılabilir.” şeklinde konuşmuştur.

Ada Bazında Dönüşüm

Kentsel dönüşüm modeli için uzmanların farklı önerileri bulunmaktadır ancak ortak bir çağrı vardır: “Bina bazında değil ada bazında dönüşüme geçilmelidir.” Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dönüşümün bina bazında değil ada bazında yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Şehrin yeniden planlanması gerekmektedir, çünkü bugün dahi deprem olmadan bir yerden bir yere gidilemeyecek durumlar mevcuttur.” demiştir.

Related Posts

Prof. Dr. Adem Sözüer’den ‘İmamoğlu’ iddiaları üzerine açıklama: ‘Avukatlığını üstlenmedim, bırakmam da söz konusu değil’

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürüttüğü hukuki destek çalışmalarının avukatlık faaliyeti olmadığını belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun avukatlığını üstlenmediğim için bırakmam da söz konusu değildir” dedi. Sözüer, “Haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Bilim insanları kara delik bombası yaptı: “Akıl almaz bir şey”

Bir kara delikten enerji çıkarma fikri ilk kez 1969 yılında fizikçi Roger Penrose tarafından önerilmişti.

Emniyet’ten jammer açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden jammer açıklaması geldi. Emniyet, belediye başkanlarının jammer kullanmasının yasak ve yetkisiz olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kendisinin jammer kullamadığını dile getirip İmamoğlu’na tepki gösterdi. İmamoğlu’nun korumasının ifadesi ortaya çıktı.

Kamışlı’da Kürt Konferansı: Bu fotoğrafta 7 terörist var! Sonuç bildirgesini 20 milyon TL ödülle aranan terörist okudu…

Terör örgütü PKK/YPG elebaşlarının katılımıyla dün Mardin’de sınırın tam karşısında Kamışlı’da düzenlenen “Kürt Ulusal Konferansı” ilginç görüntülere sahne oldu. Konferansta, sonuç bildirgesini ise 20 milyon TL ödülle aranan kırmızı kategoride aranan Fawza El Yusuf okudu.

Sakarya’da vahşet: 8 köpek zehirlenerek öldürüldü

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde tarım arazisine bırakılan ve zehirli olduğu iddia edilen tavuk parçalarını yiyen 8 köpek ölü bulundu.

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir