Adli tatil yarın başlıyor

Adli Tatilde Nöbetçi Mahkemeler Görev Başında

Tatil döneminde adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklu olan ve acil nitelik taşıyan davalara odaklanacak. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtay’da da nöbetçi heyetler görev yapacak.

Danıştay’da görev alacak nöbetçi heyet, sadece “yürütmenin durdurulması” taleplerini karara bağlayacak, esas karar vermeyecek.

Yargıtayda ise ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak. Nöbetçi ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara odaklanacak.

Adli tatil, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 102’nci, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 331’nci, Danıştay Kanunu’nun 86’ncı, İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 61’inci maddelerine göre, her yıl 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona eriyor.

Yeni adli yıl, 1 Eylül’de Yargıtay’da düzenlenecek bir törenle başlayacak. Ancak Anayasa Mahkemesi adli tatil kapsamına girmeyecek.

Davalara Eylül Ayında Devam Edilecek

Yeni adli yılın başlamasının ardından Ankara’da önemli olarak görülen davalar görülmeye devam edecek.

Önemli davalardan bazıları şunlar; 15 Eylül’de CHP’nin, 4-5 Kasım 2023 tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava, 16 Eylül’de MKE Ankara Elmadağ’daki Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlamaya ilişkin davalar.

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanan eski hakim Yaşar Akyıldız’ın davası 30 Eylül’de devam edecek.

Ayrıca 3 Kasım’da, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin çatı davadan dosyası ayrılan 39 sanığın yargılanması olacak. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de öldürülmesine ilişkin davaya da 20 Ekim’de devam edilecek.

Related Posts

Saray’dan yeni anayasa için tek şart: Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ‘Referandumsuz olmaz’ çıkışı!

Halkın yeni anayasa talebinin olmadığını savunan görüşlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, halkın taleplerinin devrimci yönünü ve geleceğe dair beklentilerini görmezden gelen bu yaklaşımın isabetli olmadığını ifade etti. Uçum, TBMM’de 400 veya daha fazla oyla kabul edilse bile yeni anayasa için referanduma gidilmesinin gerektiğini savundu.

Eve dönüşün yol haritası! PKK’lılar 4 kategoriye ayrılacak

Türkiye, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda kritik bir sürece giriyor. PKK’nın silah bırakmaya başlamasının ardından, TBMM’de komisyon kurulması bekleniyor. Komisyon süreç için yol haritası hazırlayacak. Suça karışan, karışmayan, yönetici ve emri veren olarak 4 başlıkta çalışma yapılması bekleniyor.

Babasının çiçekle beklediği kız bakın kaç puan aldı

Muş’ta, 60 yaşındaki Mehmet Emin Gülen’in Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çıkışında koşarak çiçekle karşıladığı kızı Çimen, yabancı dil testinde 431.45250 puan alarak ailesini sevindirdi.

İsrail’in müzakerelerde ilk kez Gazze’ye saldırıları tamamen sona erdirme olasılığına açık olduğu iddia edildi

İsrail’in Hamas ile yürütülen ateşkes müzakerelerinde ilk kez Gazze Şeridi’ne saldırılarını tamamen sona erdirme olasılığına açık olduğu öne sürüldü.

Dikili Belediyesi’nde Sokak Hayvanı Nakli Faciası: 4 Köpek Telef Oldu

İzmir’de Dikili Belediyesi tarafından yapılan sokak hayvanı nakli esnasında, kem vi 4 köpek 45 derece sıcakta kapalı araçta telef oldu. Olayın ardından belediyenin Veteriner İşleri Müdür Vekili görevden uzaklaştırıldı ve yasal süreç başlatıldı.

Kemal Okuyan’dan ‘Bahçeli formülü’ne yanıt: ‘Sömürücülerin devlet yöneticisi olamayacağı kuralına ne dersiniz?’

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda sarf ettiği aktarılan “Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olsun, bir Kürt, diğeri Alevi olsun” ifadelerine yanıt verdi.