Bakan Işıkhan’dan ‘bayram ikramiyesi’ açıklaması

Yeni yılda SSK, Bağkur, memur ve emekli maaşları belli oldu. Emekliler yılın ilk altı ayı itibarıyla yüzde 15.75’lik maaş farkını hak ettiler. Buna göre en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL olurken, en düşük memur emeklisi aylığı ise 19 bin 617 liraya çıktı.

Tüm kesimlere yapılan maaş zamlarının ardından 16.5 milyon emekliyi ilgilendiren ikramiyeler için bekleyiş başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart’ta, Kurban Bayramı ise 6 Haziran’da kutlanacak. 2024 yılında bayram ikramiyeleri 2 bin TL’den 3 bin liraya yükseltilmişti.

Birkaç gündür emekli ikramiyelerine artış yapılabileceğine dair gelişmeler basına yansıyor. Peki bayram ikramiyeleri artar mı? 3 bin TL olan ikramiye tutarının artması durumunda yeni ikramiye tutarı ne kadar olur?

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “Emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili çalışma yapacağız. Şu an rakam söylemek için erken.” dedi. Peki ikramiyelere zam ne kadar olur? İşte detaylar…

YENİ EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2018 yılında başlayan emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi bu yıl da devam edecek. Şu an itibarı ile 3000 TL olan bayram ikramiyesi düzeyinin en az 4500 TL ile 5000 TL civarına çıkmasını bekliyorum.

Devletimiz Pandemi sürecinde bütün emeklileri, çalışanları, emekçileri desteklediği gibi yüzyılın felaketi yaşanmasına rağmen 2.6 trilyon liralık deprem harcaması yapılmasına rağmen bu sene de 201.000 konutu depremzede vatandaşlarımıza teslim etti. Bu yıl sonuna kadar da 453.000 konutu teslim edecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Devletimiz böyle bir durumda hem depremzede vatandaşlarımızın bir an önce rahatlığı ve feraha kavuşması hem de yaraların sarılması için oradaki harcamalardan geri durmuyor hem de bayram ikramiyesini ödemeye devam edecek. Bu sebeple ramazan bayramı itibari ile emeklerimize ve hak sahiplerine bayram ikramiyelerini ödeneceğini düşünüyorum.”

Related Posts

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı arttı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR Araştırma Merkezi, Nisan 2025’e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 179 liraya, yoksulluk sınırı ise 79 bin 413 liraya yükseldi.

Prof. Dr. Hakan Kara’dan yüksek faiz açıklaması: ‘Esas sıkılaşması şimdi başladı’

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, reel sektörün yüksek kredi faizleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kara, faiz artışlarının ekonomide yavaşlama yaratabileceğini vurguladı.

Duyan nüfus müdürlüğünün yolunu tutuyor: Ehliyet için ‘son kullanım tarihi’ uyarısı yapıldı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgeleri için önemli bir uyarıda bulundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetlerin 31 Temmuz 2025 tarihinden sonra geçerliliğini yitireceği hatırlatılarak, nüfus müdürlüklerinde oluşacak yoğunluktan etkilenmemek adına harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan, 6 Mayıs’ta Meclis’te sunum yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 6 Mayıs’ta sunum yapacak.

Bakan Yumaklı: Türkiye’de tarım ve orman sektörü sürdürülebilir bir yapı üzerine oturmuştur

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye’de tarım ve orman sektörü sağlam, sürdürülebilir ve kuvvetli bir yapı üzerine oturmuştur.” dedi.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir