Fransa’ya iki tekerlekli ihracatı 50 katına çıktı

Otomotiv Endüstrisi İhracatı Yüzde 13 Arttı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’ne göre, ocak-haziran döneminde otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 13 artarak 19 milyar 986 milyon 716 bin dolara ulaştı.

Yılın ilk yarısında Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 15,2’sini oluşturan sektör, en fazla AB bölgesine ürün satarak yüzde 72,6 pazar payı elde etti.

AB ülkelerine yapılan 14 milyar 513 milyon 912 bin dolarlık ihracatla, otomotiv endüstrisi dış satımında önemli bir konumda bulunmaktadır.

İki tekerlekli araçlar kategorisindeki ihracat ise yüzde 3,44 azalarak 38 milyon 821 bin dolara geriledi.

Türkiye’nin ocak-haziran döneminde 86 ülkeye iki tekerlekli araç satışı gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. En fazla ihracat yaptığı ülke ise Finlandiya oldu, ancak bu ülkeye yapılan ihracat yüzde 31 azalarak 8 milyon 652 bin dolara düştü.

Sıralamada ikinci sırada yer alan Hollanda’ya yapılan ihracat yüzde 20 azalışla 8 milyon 377 bin dolara indi.

Üçüncü sırada ise Almanya bulunmakta olup, bu ülkeye ihracat yüzde 27 artarak 8 milyon 46 bin dolara yükseldi.

Fransa’ya yapılan ihracatta dikkat çeken bir artış yaşandı. Geçen yıl 65 bin 817 dolar olan ihracat, bu yıl 3 milyon 285 bin dolara çıkarak Fransa’nın en çok ürün satın aldığı 4. ülke konumuna yükseldi. Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre tam 50 kat arttı.

Fransa’nın ardından gelen Romanya’ya 2 milyon 225 bin dolarlık, Birleşik Krallık’a ise 1 milyon 48 bin dolarlık iki tekerlekli araç satışı gerçekleştirildi.

1 milyon doların üzerinde bisiklet, motosiklet ve moped satışı yapılan 6 ülke bulunmaktadır.

Diğer atılım yapılan ülkeler arasında ise yaklaşık 11 kat artışla 254 bin 736 dolarlık ürün satışı yapılan Küba, 16 kat artışla 202 bin dolarlık dış satım gerçekleştirilen Polonya ve 14 kat artışla 191 bin dolarlık ürün satışı yapılan Portekiz öne çıkmaktadır.

Related Posts

CHP Milletvekili Gürer: Fabrikalar icrada, şirketler konkordatoda

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle kapanan iş yeri sayılarına dikkat çekti. Gürer, “Ekonomik sorunların artması yanında üretim tesisleri birer birer icradan satılıyorsa, bu artık yaşanan sorunların dar boğazın acı bir yansımasıdır. 2025 yılının ilk 6 ayında toplam 2776 firma konkordato talebinde bulundu. ” dedi.

Bu meyveyi üreten zengin oluyor! Talepler patladı

Ahududu üretimi denildiğinde ilk akla gelen şehir Bursa olsa da, uzmanlar meyvenin doğru yöntemlerle Türkiye’nin tüm illerinde yetiştirilebileceğini belirtiyor. Özellikle Sakarya, Bolu ve Karadeniz’in serin bölgeleri, ahududu yetiştiriciliği …

Yurt dışından gelen ürünlerde sağlık riski: Bakanlık harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, yurt dışındaki e-ticaret platformlarından satın alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit etmemesi için harekete geçti.

Afyonkarahisar’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplantı Düzenlendi

Afyonkarahisar Valiliği, sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya valilik yetkilileri, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı.

Yunusemre Belediyespor’un Yüzücüleri Balıkesir’de Başarıya İmza Attı

Yunusemre Belediyespor’un yüzücüleri, Balıkesir’deki Sporcu Eğitim Merkezi Seçme Yarışları’nda önemli dereceler elde etti. Irmak Pekkarakaş, 800 metre serbestte Türkiye üçüncüsü olurken, diğer sporcular da çeşitli sıralamalarla dikkat çekti.

600 bin kamu işçisine ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi

600 bin kamu işçisi için toplu iş sözleşmesi sürecinde hükümetten 3. teklif geldi. Buna göre ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi. Diğer dönemler için ise gerçekleşen enflasyon oranında zam teklifi yapıldı.