“Gezegen defilesi” gerçekleşti: Kader kapılarını mı araladı?

Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars Aynı Hatta Dizildi: Gezegen Defilesi Gökyüzünde!

25 Ocak’ta Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars, gökyüzünde adeta bir “gezegen defilesi” oluşturdu. Bu olağanüstü gökyüzü olayı, Sabancı Üniversitesi’nden astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’e göre, güneş sisteminin uyumunu gösteriyor. Göğüş, “Evrenin kader kapılarının açıldığı an” yorumlarına ise şüpheyle yaklaşıyor.

“Bilim ‘astronomidir,’ astroloji değildir”

Prof. Dr. Ersin Göğüş, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtlarken, 6 gezegenin aynı hatta dizilmesinin muhteşem ve nadir olduğunu vurguluyor. Göğüş’e göre, 6 gezegenin bu şekilde konumlanması 2150 yılı sonrasında tekrar gerçekleşecek bir olay. Bu nadirliğin astrologlar tarafından “kaderin kapılarının açıldığı gün” olarak yorumlanmasına karşın Göğüş, “Bilim astronomidir, astroloji değildir,” diyor.

“İlahi bir mesaj değil”

“Yaşadığımız bu gökyüzü olayı güneş sistemindeki ahengin devam ettiğini göstermekte. İlahi bir mesaj değil yani, kader kapılarının falan açıldığı yok. Gezegenler, yıldızlar… Yer değiştirir, bazen yavaşlar ya da yeniden aynı konuma gelebilirler. Bu hareketlere yüklenen anlamlar tamamen bizim bakışımızla orantılı,” diye açıklıyor Göğüş.

“İsveç’te aynı gün saatte doğan kişi ile Gazze’de aynı gün ve saatte doğan kişinin hayatı aynı olabilir mi?”

Astrolojinin yaşamımıza ve kararlarımıza etkisiyle ilgili binlerce yıldır süregelen tartışmalara işaret eden Göğüş, “Astrolojiyi kötüleme derdinde değilim ancak bilimsel görünümlü öğretiler veya yönlendirmelerin gerçek fayda sağlamadığını hatta zarar verebildiğini” belirtiyor. Göğüş, insanların neden halen astrolojiye umut bağladığını sosyolojik bir durum olarak açıklıyor ve hayatın anlamının yıldızlarda değil kişilerde olduğunu vurguluyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

BMW’den EV çağına yeni soluk: 800 km menzil, ışık hızında şarj

Alman otomotiv devi BMW, elektrikli araç pazarındaki iddiasını yeni nesil iX3 ile güçlendiriyor. Şirketin “Neue Klasse” adını verdiği yepyeni platform üzerine inşa edilen ilk seri üretim model olacak iX3, 2025 IAA Mobility fuarında dünya prömiyerini …

Steam FPS monitörü sonunda diğer performans değerlerini de gösterecek

Steam’in uzun süredir kullanılan FPS Sayacı sonunda yeni özelliklere kavuşuyor. Artık 3.parti uygulamaya gerek kalmadan Sıcaklık, VRAM ve CPU Kullanımı gibi değerler ölçülebilecek.

Bağırsak hastalıklarında akıllı saat devrimi

Kronik iltihaplı bağırsak hastalıkları, başta Crohn hastalığı ve ülseratif kolit olmak üzere, milyonlarca insanı etkileyen ve ani krizlerle seyredebilecek ciddi rahatsızlıklardır. Hastalar, beklenmedik ataklar nedeniyle günlük yaşamlarında büyük …

Bilim kurgu gerçek oldu! Hologramlar evlere giriyor

Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz holografik ekranlar, teknolojinin hızlı ilerleyişiyle artık hayal olmaktan çıkıyor ve evlerimizin bir parçası haline geldi. Eğitimden eğlenceye, sağlıktan iş dünyasına kadar geniş bir yelpazede kullanım …

Milli atıcılar Münih’te mücadele ediyor

Milli atıcıların da katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nın Münih ayağı sürüyor.

ChatGPT çöktü! Kesinti hakkında bildiğimiz her şey

En çok kullanılan yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT, kesinti problemleri yaşıyor. Birçok kullanıcı sisteme erişim sorunu ile karşı karşıya kaldı.