Google Gemini Artık Gemini 1.5 Flash Modelini Kullanıyor

Google kullanıcılar için yeni Gemini güncellemelerini duyurdu. Bunlar arasında geliştirilmiş Google Gemini yapay zeka sohbet asistanının artık Gemini 1.5 Flash modelini kullanması da yer alıyor.

Şimdiye kadar Gemini yapay zeka sohbet asistanı Gemini 1.0 Pro modelini kullanırken artık Gemini 1.5 Flash modeline geçerek daha yüksek hız ve verimlilik sunuyor. Ek olarak 1.5 Flash, 1.0 Pro’nun 8k bağlam uzunluğundan dört kat daha büyük olan 32k uzunluğunda bir bağlam penceresini destekliyor. Daha uzun bağlam penceresi, kullanıcıların tek bir komut istemine büyük miktarda veri eklemesine olanak tanıyor. Ayrıca, genel yanıt kalitesinin ve doğruluğunun iyileştirildiği vadediliyor. Gemini 1.5 Flash, damıtma adı verilen bir süreç yoluyla Gemini 1.5 Pro tarafından eğitildiğinden özetleme, uzun belgelerden ve tablolardan veri çıkarma ve daha fazlasında daha iyi performans gösterebiliyor.

Kullanıcılar artık konulara ilişkin ek bilgilere doğrudan Gemini yanıtları içinden de ulaşabilecek. Google, Microsoft Copilot’un yaptığına benzer şekilde, paragrafın sonunda destekleyici içeriğe giden bağlantıları görüntüleyecek. Bu bağlantılar kullanıcıların Gemini tarafından sağlanan yanıtları daha ayrıntılı olarak keşfetmelerine yardımcı olacak.

Google ayrıca Gemini’nin Google Mesajlar’daki kullanılabilirliğini Avrupa Ekonomik Alanı, Birleşik Krallık ve İsviçre’ye genişletiyor. Google Mesajlar’daki Gemini, kullanıcıların Google Mesajlar uygulaması içinde mesaj taslakları oluşturmasına, fikirleri tartışmasına, etkinlikler planlamasına ve daha pek çok şeye olanak tanıyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir