Her yeri gezdi Anıtkabir’in yolunu bulamadı: Ali Erbaş 7 yılda 11 km gidemedi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaklaşık 7 yıl önce 18 Eylül 2017’de görevine atandı. Erbaş atandığı günden bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Anıtkabir’de yapılan hiçbir törene katılmadı. Anıtkabir’e yalnızca 11 km ötede görev yapan Erbaş’ın aradan geçen neredeyse 7 yıl boyunca Anıtkabir’i hiç ziyaret etmemesi dikkat çekerken bu süre zarfında 100’e yakın yurtdışı seyahati gerçekleştirip 42 farklı ülkeye gitti.

YURTDIŞI GEZİLERİNE HİÇ ARALIK VERMEDİ

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, pandemi döneminde dahi iki Afrika ülkesine giden Erbaş’ın yurtdışı programlarının bazılarına eşi Seher Erbaş da eşlik etti. Erbaş’ın Suudi Arabistan’a 15’den fazla kez gittiği belirtilirken, 2024’ün ilk 4 ayında da üç kez bu ülkeye gitti. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanı olarak gittiği ülkelerden bazıları şöyle:

Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Belarus, BAE, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cibuti, Danimarka, Fransa, Gana, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kıbrıs, Makedonya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Vatikan, Yeni Zelanda, Yunanistan.

PAPA BİLE ANITKABİR’E GİTTİ

Hristiyan Katoliklerin ruhani lideri olan Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde ilk durağının Anıtkabir olması dikkat çekmişti. Papa, 2014 ve 2022 yıllarında Türkiye’ye gelmiş ve ilk olarak Anıtkabir’e gitmişti.

TARTIŞMA YARATAN AUDİ’Yİ İADE ETMİŞTİ

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz hafta bir açıklamada bulunarak, Ali Erbaş’ın tartışma yaratan lüks Audi A8 marka makam aracını iade ettiğini duyurmuştu. Açıklamada, harcamaları ve bütçesi ile tepki çeken kurumun alacağı bazı tasarruf tedbirlerine de değinilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı açıklamada, “Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır” denilmişti.

NUMAN KURTULMUŞ 19 MAYIS’TA GİTTİ

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı’ndan sonra iki (2) numaralı makamında oturan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Kazakistan’a gitmesi dikkat çekmişti.

Kurtulmuş’u, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Kazakistan Meclisi Başkan Yardımcısı Albert Rau, Kazakistan Meclisi Kazakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nurtay Sabilyanov ve diğer ilgililer karşılamıştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de Astana’ya gitmişti.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx