İşçileri taşeronun insafına terk etti

Türkiye’deki İşçi Hakları: Limak İnşaatında Yaşanan Sorunlar

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle zenginler ile yoksullar arasındaki uçurumun büyüdüğü Türkiye’de, işçi hakları gaspları giderek artıyor. Limak şirketi, Nihat Özemir’in yönettiği en zengin iş insanlarından biri olarak bilinen bir müteahhit firması, Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’nde çalışan işçileri taşeron firmaların insafına bırakıyor.

‘Maaş Sorunu Devam Ediyor’

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin maaş haklarından çalışma saatlerine ve hijyen koşullarına ancak eylemler sonucunda kavuştuklarını belirtti. Karabulut, en düşük maaşın 28.500 TL olduğunu, en yüksek maaşın ise 120.000 TL olduğunu ifade ederek, işçilerin aniden işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve şirketlerin işçileri muhatap dahi almadığını söyledi. Taşeron firmaların işçilerin hakları olan dinlenme saatlerini bile reddettiğini belirten Karabulut, işçilerin kaldığı barınma konteynerlerinde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Karabulut, denetim ve takibin olmadığını ve çalışanların patronların insafına bırakıldığını vurguladı.

İstanbul Ataşehir’deki Merkez Bankası şantiyesinde uzun yıllardır işçi eylemleri yaşanıyor. İşçilerin üretim baskısı ve mobbing altında çalıştığı belirtiliyor.

‘Fazla Mesaiyi Kabul Etmeyenler İşten Çıkarılıyor’

Sendika Başkanı Özgür Karabulut, İstanbul’daki Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin uzun mesai baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Karabulut, işçilerin yasal olarak mesai ücretini alması gerektiğini fakat mesaiye zorlandığını ve uzun saatler boyunca çalıştırıldığını belirtti. Uzun mesai saatlerine itiraz eden işçilerin işten çıkarıldığını dile getiren Karabulut, maaşların geç ödenmesi nedeniyle işçilerin eylem yaptığını ve işten çıkarılanların kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretleri için eylem başlattığını paylaştı.

Related Posts

Dünyada gıda fiyatları arttı

FAO Gıda Fiyat Endeksi, Nisan 2025’te marta göre yüzde 1 artarak 128,3 puana yükseldi.

‘KKTC’yi bilişim adası yapabiliriz’

TEKNOFEST’in bu yıl 11’inci festivali KKTC’de kapılarını açtı. Bakan Kacır, “100 binden fazla üniversite öğrencisiyle, eşsiz güzellikleriyle bu topraklar dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir” dedi.

Trump’tan Katar’daki Simaisma projesine dudak uçuklatan yatırım

ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi Trump Organization, Katar’ın başkenti Doha’nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde yer alacak Simaisma adlı projeye 3 milyar dolar değerinde yatırım yapacak.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Merkez Bankası’ndan TL hamlesi: Dövize karşı yeni adımlar devrede!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekonomik risklere karşı Türk lirasını korumaya yönelik adımlarını sürdürüyor. Piyasa dinamiklerini yönlendiren hamleler, döviz talebini sınırlamayı ve TL’yi güçlendirmeyi hedefliyor.

Aktif büyüklüğü 3.5 trilyon liraya ulaştı

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 31 Mart 2025 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net kârı 25 milyar 398 milyon 699 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 2 trilyon 602 milyar 582 milyon 394 bin TL oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir