NearPay, Nomupay işbirliğiyle Türkiye’de Soft POS çözümünü yaygınlaştırıyor

Fintech sektörü liderlerinden NearPay, Nomupay Türkiye ile gerçekleştirdiği işbirliği ile NFC özellikli Android telefonların temassız POS cihazı olarak kullanılmasını sağlayan SDK tabanlı çözümünü mikro işletmeler ve KOBİ’lerle buluşturuyor. Bu yenilikçi ödeme çözümü, ilk aşamada sarı taksilerde kullanılmaya başlanacak ve ardından küçük işletmelerde yaygınlaştırılacak.

NEARPAY’İN KURULUŞU VE SOFT POS TEKNOLOJİSİ

NearPay, 2020 yılında CEO Muhammed Alaiban tarafından kuruldu ve telefon üzerinden ödeme almayı mümkün kılan Soft POS teknolojisi ile sektördeki yerini güçlendirdi. Ancak, Türkiye’de TCMB’nin verilerin yurtdışına çıkmasına yönelik getirdiği kısıtlamalar nedeniyle NearPay’in erişimi sınırlı. Bu sebeple Türkiye’de uygulamanın kullanılabilmesi için bazı kısıtlamalar bulunuyor. NearPay yetkilileri kullanım engellerinin aşılması ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi. 

NEARPAY’IN HEDEF KİTLESİ VE TÜRKİYE’DEKİ HEDEFLERİ

NearPay’in hedef kitlesi bankalar ve lisanslı ödeme şirketleri olup, şirketin Türkiye’deki hedefi yıl sonuna kadar 3 bin terminale ulaşmak. Ayrıca, 2 milyon işlem hacmi ve yıllık 50 milyon TL işlem hedefi de belirlenmiş durumda. NearPay, Payneos gibi yerel ödeme çözümleriyle benzer şekilde, Mastercard ile uyumlu ödeme yöntemleri geliştirmeyi planlıyor.

ULUSLARARASI FAALİYET VE TÜRKİYE’DEKİ REGÜLASYON

NearPay, Suudi Arabistan’da 140 bin, Avrupa’da ise 4.5 milyondan fazla terminalle faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 3.2 milyon terminal bulunmasına rağmen, TCMB’nin regülasyonları nedeniyle bu terminal sayısına ulaşmakta zorlanıyor. Şirketin büyüme planları doğrultusunda, yerli bir telefon üreticisiyle anlaşarak Soft POS teknolojisinin varsayılan özellik olarak cihazlara entegre edilmesi hedefleniyor.

REGÜLASYONLARIN ARTIŞIYLA BÜYÜME STRATEJİSİ

NearPay, ödeme sistemlerinde yaygınlaşan kullanımı ile birlikte regülasyonların artacağını öngörerek sektördeki büyümesini sürdürebilmeyi amaçlıyor.

Related Posts

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

TikTok’a 530 milyon euro ceza!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), TikTok’un Avrupa kullanıcı verilerinin Çin’e aktarılması nedeniyle bloğun Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) ihlal ettiğini belirterek 530 milyon euro (yaklaşık 23,2 milyar TL) ceza kesti.

Dünyada gıda fiyatları arttı

FAO Gıda Fiyat Endeksi, Nisan 2025’te marta göre yüzde 1 artarak 128,3 puana yükseldi.

‘KKTC’yi bilişim adası yapabiliriz’

TEKNOFEST’in bu yıl 11’inci festivali KKTC’de kapılarını açtı. Bakan Kacır, “100 binden fazla üniversite öğrencisiyle, eşsiz güzellikleriyle bu topraklar dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir” dedi.

İşçileri taşeronun insafına terk etti

Limak Holding, Merkez Bankası şantiyesindeki işçileri taşeronun insafına bıraktı. İşçiler klima talebi için de hijyen sorunu için de hatta maaşlarını alabilmek için de eyleme çıkmak zorunda.