Yunanistan’da orman yangını: İki köy tahliye edildi

Komşu Yunanistan’ın başkenti Atina’nın 30 kilometre güneyindeki Koropi kasabasında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Şiddetli rüzgarların etkisiyle yayılan alevler, bölgede yaşayanları ev ve iş yerlerinden ayrılmaya zorladı. Yangın sebebiyle Koropi-Atina arasındaki ana yol da trafiğe kapatıldı.

Yerel televizyon kanallarına yansıyan görüntülerde, alevlerin kuru otlar ve zeytin ağaçlarını kül ederek ilerlediği görüldü. İtfaiye servisinden bir yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, herhangi bir ölüm ya da yaralanma bilgisi almadıklarını söyledi. Sivil savunma ekipleri ve diğer yetkililer, yakınlardaki iki köyü tahliye etti.

’10 DAKİKADA BİR YENİ BİR YANGIN ÇIKTIĞI HABERİNİ ALIYORUZ’

İtfaiye Sözcüsü Vassilis Vathrakogiannis, televizyonda yayınlanan mesajında, “Bugün çok zor bir gün. Her 10 dakikada bir yeni bir yangın çıktığı haberini alıyoruz” dedi.

İtfaiye yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 18 Haziran Salı günü Yunanistan’da 40’ı aşkın yangın çıktı. Bugünkü yangına neyin sebep olduğu netlik kazanmazken, Atina yakınlarındaki yangının söndürülebilmesi için dört yangın söndürme uçağı, altı helikopter, onlarca itfaiye aracı ve 50’den fazla itfaiyecinin çalıştığı bilgisi verildi.

ATİNA’YA HAFTALARDIR YAĞMUR DÜŞMÜYOR

Başkentin büyük bir kısmı, haftalarda yağmur almadı. Hava sıcaklıklarının 35 dereceyi bulduğu kentte, yangının etkisiyle siyaha dönmüş ağaç ve arazilerden çıkan duman gökyüzünü kapladı. Bölgede yaşayan bir kişi, Skai TV kanalına yaptığı açıklamada, “Evimi son anda kurtardım. Her şey o kadar hızlı oldu ki” ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx